Ifølge Julia Vøldan (Plus-minus-balancen, 1978) indeholder mennesket to elektriske poler, PLUS og MINUS. Den ene ligger i hjernen og er uforandret PLUS eller MINUS fra fødslen. Den anden ligger i blodet og kan forandres, f.eks. gennem kosten.
De to poler skal være nogenlunde lige stærke - ellers opstår der ubalance. Balancen kan forskydes f.eks. på grund af forkert kost, medicinindtagelse, stress m.v. Resultatet kan blive - populært sagt - at man har to PLUS-poler eller to MINUS-poler. Kroppen er således elektrisk kortsluttet, hvilket efterhånden kan medføre sygdom.
Gennem kosten får vi vitaminer, kulhydrater, fedtstoffer osv., men OGSÅ en PLUS- eller MINUSpol afhængig af, hvilket fødemiddel der er tale om. Det er altså muligt at rette op på PLUS/¬MINUS-balancen ved hjælp af kosten og derved slippe af med sine symptomer.
 
Gulerødder og havregrød er - det ved vi alle - meget sunde fødemidler. Desværre ved de fleste af os ikke, at de kan forværre symptomerne for personer, der har for meget MINUS. De skal have kartofler og byggrød i stedet for (for eksempel).
Med andre ord: den kost, der er sund for den ene, kan være temmelig usund for den anden - i hvert fald i en periode.
Når man er i balance, skal man naturligvis have såvel PLUS- som MINUSkost.
Ring og aftal tid, så vi kan finde frem til, om du er en PLUS- eller MINUS-type, og hvilken kost der kan hjælpe netop dig.